BJÖRK

24 år efter skivan “Debut” släppte Björk nyligen sitt nionde studioalbum “Utopia”. Under åren som har gått har hon etablerat sig som en av våra största musikaliska nyskapare – en modern ikon. Som om idéerna aldrig kan sina har Björk på nytt skapat ett banbrytande album och i sommar kommer den isländska artisten till Rättvik för en exklusiv Sverigekonsert i Dalhalla.

Efter 2015-års sorgliga skilsmässoalbum ”Vulnicura” har den personliga processen gått vidare. “Utopia” är en positiv och optimistisk blick uppåt, framåt. Under arbetet med skivan satte Björk ihop en tolv kvinnor stark isländsk flöjtorkester, som hon dirigerat och arrangerat musiken åt. Och i mötet mellan de organiska flöjterna, kören Hamrahlíðarkórinn samt Björks elektroniska rytmer och musikaliska impulser ryms ett helt universum.

“If we’re gonna survive not only my personal drama but also the sort of situation the world is in today, we’ve got to come up with a new plan. If we don’t have the dream, we’re just not gonna change. Especially now, this kind of dream is an emergency” förklarade Björk för Dazed i somras, då hon pratade om den kommande skivan.

Hon har helt rätt. Vi behöver en positiv, ljus och optimistisk utopi att längta till och sträva efter. Något vi kommer att få uppleva då en av vår tids största konstnärer kommer till Dalhalla för en unik konsert i den vackraste av inramningar.

Pressröster om Utopia:
“David Bowie har blott en uppenbar tronarvinge.” – Svenska Dagbladet, 5 av 5
“Allt Björk vill att vi ska veta ryms i hennes musik och hennes musik rymmer allt.” – Sonic, 8 av 10
“a generous offering of love song after love song” – Pitchfork, 8,4 av 10

Björks konsertdatum på Dalhalla flyttas

På grund av oförutsedda logistiska skäl tvingas tyvärr Björk göra ändringar i sin kommande sommarturné. Konserten i Dahalla och Rättvik flyttas från 25 augusti till lördagen 14 juli.

Alla biljetter är giltiga till det nya datumet och behöver inte bytas ut. Detta gäller även för bussar, restaurang och övriga tillägg som bokats av Nortic eller övriga ombud i samband med biljettköpet. Om du har några frågor eller inte har möjlighet att närvara på konserten 14 juli, vänligen kontakta nedan parter för full återbetalning.

Alla som köpt biljetter online ska kontakta:
Nortic: support@nortic.se

Alla som har köpt biljetter av ombud ska kontakta:
Dalhalla: info@dalhalla.se, 0248-797950 (öppettider: kl. 10-12 vardagar)

Vi har informerat närliggande hotell om situationen och dom kommer att göra sitt bästa för att hjälpa er med eventuella ombokningar. Kontakta ert hotell för mer information kring vad de kan göra för er.

Vi beklagar alla eventuella besvär som detta medför, och ser samtidigt fram emot en fantastisk konsertupplevelse i juli istället.

14 juli
21:00
BOKA BILJETT

Hemsida: https://www.bjork.com

Information

13 års åldergräns

Biljettpriser

Blå: 1250 kr

Grön: 990 kr

Röd: 1150 kr

Gul: 1350 kr


Serviceavgifter tillkommer

Se detaljerad karta

Enklaste sättet att boka din biljett är via vår internetbokning. Klicka på boka knappen för att boka din biljett. Du kan även boka via telefon genom våra biljettombud.

NORTIC 0455 - 61 97 00

Visit Dalarna 0771 - 62 62 62