Dalhalla Roots

Dalhalla Roots är en minifestival i Sveriges vackraste arena. Insläppet öppnar kl 15.00 och första artist står på scen kl 16.00. Vi är stolta att kunna presentera det färdiga programmet och hoppas att vi ses i Dalhalla den 9 juni för en heldag i Rootsmusikens tecken!

15.00 INSLÄPP

BIG STAGE

16.30 JIM LAUDERDALE

18.00 SARAH KLANG

20.00 DOUG SEEGERS

22.00 KRIS KRISTOFFERSON & SOME STRANGERS

SMALL TRUCK STAGE

Här kommer musiken att flöda innan och efter alla konserter på stora scenen i form av:

KNOCK-OUT GREG & THE JUKES

LILY LOCKSMITH

Kris Kristofferson är en av countrymusikens främsta och känd för hits som Me and Bobby McGee, Help Me Make it Through the Night och Sunday Mornin’ Comin’ Down. Hundratals artister har inspirerats av Kristoffersons låtskatt och gjort egna versioner av hans låtar. 1985 valdes Kris Kristofferson in i The Songwriters Hall of Fame och 2004 i The Country Music Hall of Fame. Kris Kristofferson´s anfäder utvandrade från Stora Tuna, Dalarna, till USA. Som första utländska artist tilldelades han titeln Hedersambassadör av Dalarna. Ett pris han mottog på scen vid framträdandet i Dalhalla 2008. När Kris återvänder till Dalhalla är han ackompanjerad av Some Strangers, kvarvarande medlemmar i Merle Haggard´s band: SCOTT JONES, fiol, gitarr och sång, DOUG COLOSIO, keyboards och JEFF INGRAHAM, trummor.

Doug Seegers… Sedan den magiska kvällen vårvintern 2014 när Doug Seegers medverkade i Jills Veranda har hans liv ändrats totalt. Från att bara ha spelat på gatorna i Nashville är han nu en stjärna i Sverige. Doug har sålt platina av sitt debutalbum, legat högt på försäljningslistorna med uppföljaren ”Walking On The Edge of the World”, duettalbum med Jill Johnson, julalbum och nu senast en hyllning till idolen Hank Williams. Han har gjort omkring 300 konserter och praktiskt taget alla har varit utsålda. Allsång på Skansen, Bingolotto, Sommarkrysset och Moraeus med mera är några av de TV-program som Doug gästat.

Sarah Klang… Med en karriär som knappt bara börjat är Sarah Klang redan namnet på allas läppar. Under det senaste halvåret har hon fått fäste högt upp i P3s rotation med ”Left Me On Fire” och ”Mind”, golvat Sveriges TV-tittare genom framträdanden i ”På Spåret” och ”P3 Guld”, blivit Grammis-nominerad och hunnit släppa ett av 2018 års mest omtalade album.

Jim Lauderdale är låtskrivarnas låtskrivare! Han har jobbat tillsammans med många av dagens stora Country artister. Som soloartist har han en 32 år lång karriär bakom sig med 29 album i baggaget. Som mästare inom Country, Bluegrass, Soul, R&B och Rock har han banat vägen för dagens Americana musik.

Knock-Out Greg & The Jukes Här är ett band som har en fot i traditionen med lång erfarenhet och stilkänsla.
De har byggt vidare på grunden av afroamerikansk musik med gospel och Chicagoblues utan att lämna rötterna.
De bjuder nu på något nytt i en gammal tradition av spelande musikanter.
Med ett trumdriv sprunget ur jump och swing och gitarrer i Junior Kimbrough och R.L Burnside-stil.
Toppad av smärtad sång och glödande munspel tar nu kaptenen Knock-Out Greg den bäriga båten Jukes och åker!

Lily Locksmith och hennes band vänder upp och ner på Sverige med sin Rhythm and Blues. Uppväxt med ikoner som Big Mama Thornton och Etta James, besitter Lily helt naturligt känslan och tonen från Rhythm and Bluesens guldålder!

9 juni
16.00
BOKA BILJETT

Hemsida: http://www.kriskristofferson.com

Information

Dörrar kl 15.00

13 års åldersgräns

Biljettpriser

Blå: 990 kr

Grön: 790 kr

Röd: 890 kr

Gul: 890 kr


Serviceavgifter tillkommer

Se detaljerad karta

Enklaste sättet att boka din biljett är via vår internetbokning. Klicka på boka knappen för att boka din biljett. Du kan även boka via telefon genom våra biljettombud.

NORTIC 0455 - 61 97 00

Visit Dalarna 0771 - 62 62 62