Fyrverkerikonsert

Välkommen till en fantastiskt avslutningskonsert med en bred repertoar inom olika musikstilar framfört av skickliga musiker och sångare. En konsert med innehåll av humor, värme, överraskningar och – förstås – en grandios avslutning i form av ett mäktigt fyrverkeri.

Gästartister: Titiyo och Magnus Carlson
Slagverksduon, MalleusIncus
Orkester: DalaSinfoniettan
Dirigent: Jonas Nydesjö
Fyrverkerimästare: Eje Berglund

Titiyo:
2016 gjorde Titiyo sin första Sverigeturné på sju år, då med sitt hyllade och Grammisnominerade album “13 Gården” i bagaget. I sommar kommer en helt ny singel.

Titiyo var i princip först med modern soulpop i Sverige och i år är det 30 år sedan hon solodebuterade på nya, superhippa skivetiketten Telegram. Sedan dess har hon hunnit med att släppa sex fullängdare och bland annat samarbetat med alla från Jocke Berg och Peter Svensson till Theodor Jensen, Kleerup och Goran Kajfeš.

Det senaste, briljanta och första svenskspråkiga, albumet “13 Gården” tog Titiyo ut på vägarna igen efter sju års uppehåll, en turné som hyllades i media runt om i landet.

Magnus Carlson:
Förra året var onekligen ett intensivt år för Magnus Carlson som började med release av nya soloalbumet ”Den långa vägen hem”. I anslutning till det en totalt utsåld klubbturné runt om i Sverige och under sommaren genomfördes en omfattande Sverigeturné. I höstas och under våren i år har Magnus dessutom gjort ett antal akustiska spelningar där han framfört sina sololåtar och personliga favoriter, tillsammans med Gunnar Frick på piano och gitarr. Just nu är han aktuell med nya singeln ”Hårt regn”.

Hade man inte hört talas om Magnus Carlson och hans magiska stämma innan, gjorde man det definitivt efter artistens deltagande i TV-succén “Så Mycket Bättre” 2016. Carlson, som i decennier frontat Weeping Willows, fick ordentlig fart på sin solokarriär och i fjol kom tredje egna plattan “Den långa vägen hem”,vilken rosades i media och gick rakt in på Topplistans förstaplats.

I anslutning till albumreleasen påbörjade Magnus en totalt utsåld, klubbturné runt om i Sverige och under sommaren genomförde han en omfattande sommarturné. Dessutom har Magnus haft fullt upp med Weeping Willows som firade 25 år med albumdebuten ”Broken Promise Land” genom att fylla Ericsson Globe tre gånger om! Även Weeping Willows turnérade under sommaren och i december genomfördes ännu en hyllad och utsåld julturné, med en ny jul-EP i bagaget. Vid årets slut hade Magnus Carlson setts av runt 250 000 personer, genomfört 130 slutsålda konserter.

I februari i år turnérade Magnus med ”En akustisk kväll med Magnus Carlson”, ett antal exklusiva kvällar där han framförde sina sololåtar och personliga favoriter, tillsammans med Gunnar Frick på piano och gitarr.

Magnus Carlson håller även på att lanseras i England där låten ”Wait For Love To Grow” just släppts och den 23 juni släpps fullängdaren. Här hemma är Carlson aktuell med nya singeln ”Hårt regn”.

MalleusIncus:
MalleusIncus repertoar varierar från transkriptioner av Bach, Mendelssohn, Liszt, Shostakovitj till nya kommissioner av dagens kompositörer som, Tobias Broström och Alejandro Vinao. Även om ensemblem utför musik som innehåller enorma uppställningar med trummor, metall och träinstrument, har deras huvudfokus varit att utforska möjligheterna med olika köpinstrument som marimba och vibraphone. År 2004 vann MalleusIncus 1:a pris i den internationella Marimba Duo-tävlingen i Belgien och senare under året uppträdde de på Percussive Arts Society of International Convention i Nashville, USA.

MAT & DRYCK
MAT & DRYCK
I Dalhalla finns ett antal försäljningsställen där vi erbjuder besökarna olika alternativ av mat och dryck.
Du kan också boka bord i vår restaurang och avnjuta en 3-rätters middag innan konserten.
TILLGÄNGLIGHET
TILLGÄNGLIGHET
Dalhalla är handikappanpassat för konsertbesök. Biljett på handikapplats bokas via mail eller telefon. Hörslinga belägen på sektion A.
BOENDE & TRANSPORT
BOENDE & TRANSPORT
Det finns goda möjligheter att övernatta i Siljansområdet. Du har också möjlighet att boka konsertbuss till och från Dalhalla. Om du kommer med egen bil finns det möjlighet att parkera gratis.
1 september
19:00
BOKA BILJETT

Information

Parkeringen öppnar: 15:30
Entrén öppnar: 16:30
Konsertstart: 19:00
Paus: Ja
Konserten slut: ca 22:30

Visitation förekommer i entrén av säkerhetsskäl. 
Det är inte tillåtet att ta med egen mat eller dryck i flaska för förtäring i arenan.
Kamera, filmkamera och eller ljudinspelningsutrustning får ej medföras in på arenan.
Det är inte heller tillåtet att ta in skrymmande föremål såsom stora väskor eller paraplyer.
>> LÄS MER HÄR

Biljettpriser

Blå: Ej tillgänglig

Grön: 750 kr

Röd: 750 kr

Gul: 750 kr


Serviceavgifter tillkommer

Se detaljerad karta

Enklaste sättet att boka din biljett är via vår internetbokning. Klicka på boka knappen för att boka din biljett. Du kan även boka via telefon genom våra biljettombud.

NORTIC 0455 - 61 97 00

Visit Dalarna 0771 - 62 62 62