fbpx

JESUS CHRIST SUPERSTAR

Viktoria Tocca Entertainment sätter upp Tim Rice och Andrew Lloyd Webbers klassiska rockopera ”Jesus Christ Superstar” i Dalhalla till sommaren

Det är Viktoria Tocca Entertainment som sätter upp ännu en föreställning av Tim Rice och Andrew Lloyd Webbers klassiska rockopera ”Jesus Christ Superstar” i Dalhalla. I rollen som den flamboyante och cyniske kung Herodes ser vi ingen mindre än Peter Stormare, som Jesus ser vi Guldmasken-belönade Linus Wahlgren och souldrottningen Laila Adéle gör rollen som Maria Magdalena.

Sedan Broadwaypremiären 1971 har den älskade rockoperan av Andrew Lloyd Webber och Tim Rice satts upp i en mängd olika utföranden både på scen och vita duken och setts av miljontals människor världen över.

Den första svenska uppsättningen spelades 1972 på Scandinavium i Göteborg med bland annat Peter Winsnes (The Spotnicks) i titelrollen och Agnetha Fältskog som Maria Magdalena. I sommar är det äntligen dags igen när Dalhalla står värd för en stjärnspäckad konsertversion av Jesus Christ Superstar!

Georg Malvius regisserar
Förställningen regisseras av den flerfaldigt prisbelönade teaterchefen och professorn i musikalregi, Georg Malvius, som bland annat startade musikalregiutbildningen vid Göteborgs universitet. Malvius är troligen Sveriges mest internationelle teater- och musikteaterregissör. Med över 150 produktioner av teater, opera och musikaler är han en återkommande gäst på stora scener i bland annat Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland och Italien. 

 

I rollerna

Laila Adéle, en av Sverigens mäktigaste soulröster, gör rollen som Maria Magdalena. Laila har gjort stora roller i ett flertal musikaler genom åren, däribland just ”Jesus Christ Superstar”, samt ”Little Shop of Horrors”, ”Hairspray”, ”Jekyll & Hyde”, ”Legally Blonde the Musical”, ”Miss Saigon”, ”Cabaret” och ”Rock of Ages”. De senaste åren har man bland mycket annat kunnat se henne som en av huvudsolisterna på musikalkonsertturnén ”Från Broadway till Duvemåla”, samt som sidekick till Tomas Ledin på dennes hyllade krogshow ”Skarpt läge” i Stockholm och Göteborg.

Linus Wahlgren, som setts i bland annat ”Solsidan”, ”Mördaren ljuger inte ensam” och ”The Book of Mormon”, spelar mot Patrik Martinsson i rollen som Judas – en roll som han debuterade med i ”Jesus Christ Superstar” redan 1991 och har gjort flera gånger sedan dess – och Fred Johanson spelar Pilatus. Fred har tidigare bland annat medverkat i ”Les Miserables” i London och spelat Odjuret i Göteborgsoperans uppsättning av ”Skönheten och odjuret”.

Tord Hansson som spelar Petrus är en väl omtalad musikalartist från Skåne. Efter examen vid Balettakademin i Göteborg 2012 har han sjungit i uppsättningar som ”Jesus Christ Superstar” i Åbo, ”Blodsbröder” i Falkenberg, varit på Sverigeturné med Disney Live och har deltagit i föreställningar som ”Les Misérables” och ”En gentlemans handbok i kärlek” på Wermland Opera.

Robban Högström som spelar Simon, bor sedan 2016 i London dit han flyttade för att studera på välrenommerade musikalskolan Urdang Academy. I år fick han Viktoria Toccas Musikalstipendium med motiveringen: ”Robban har en styrka och spänning i sitt sceniska uttryck som gjorde att han stack ut som favorit hos alla fem jurymedlemmar. Med en vacker röst och ett eget uttryck, där vi känner att han gjort tydliga val i sin tolkning av det valda materialet är Robban absolut en blivande stjärna på musikalhimlen och vi ser alla fram emot att följa honom vidare.”

Kristoffer Hellström i rollen som översteprästen Kaiafas är en framgångsrik musikalartist och skådespelare som bland annat tagit emot Lasse Lönndahls stipendie för sångare och frimurarnas musikstipendium. Han har medverkat i en rad välkända uppsättningar från ”Sunset Boulevard” i London i rollen som Adam till ”Les Misérables” i Tyskland som Grantaire.

Sofia JungMalena Tuvung och Jessica Berge är föreställningens souls girls. Sofia kan man just nu se i Häxorna i East Wick på Cirkus i Stockholm. Malena har vi sett i huvudroller i musikaler som ”Jekyll & Hyde” på Malmö Operan och ”Cats” på Cirkus i Stockholm. Hon har också medverkat i Allsång på Skansen. Jessica Berge har lång erfarenhet av stämsång och bakgrundskör och har medverkat i gospelkören ”By Grace” där hon sjungit med bland andra Molly Sandén.

Missa inte sommarens stora musikalupplevelse i Dalhalla!

17 juli
21.00
BOKA BILJETT

Information

13 års åldersgräns

Biljetterna släpps 15 december kl 10.00

Biljettpriser

Blå: 990 kr

Gul: 890 kr

Röd: 890 kr

Grön: 790 kr


Serviceavgifter tillkommer

Se detaljerad karta

Enklaste sättet att boka din biljett är via vår internetbokning. Klicka på boka knappen för att boka din biljett. Du kan även boka via telefon genom vårt biljettombud.

NORTIC 0455 - 61 97 00