fbpx

JUDAS PRIEST

Som följd av regeringens beslut angående folksamlingar är det inte möjligt att genomföra Judas Priests konsert i Dalhalla den 13 juni, utan konserten kommer att flyttas fram till 12 juni 2021. Säkerheten för artister, fans och personal är alltid vår högsta prioritet och vi vidtar åtgärder enligt instruktioner från myndigheterna. Vi följer utvecklingen noggrant och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Håll hårt i din biljett – den gäller för det nya datumet!

 

Det finns få heavy metal-band som har lyckats nå samma höjder som Judas Priest under deras 50-åriga karriär. Deras närvaro och inflytande är mer aktuell än någonsin, vilket tydligt framgår i albumet ”Firepower” från 2018, som gick direkt in på #5 på albumtopplistan! 

 Judas Priest bildades ursprungligen 1969 i Birmingham, England, ett område som många anser är födelseorten för heavy metal. Rob Halford, Glenn Tipton, K.K. Downing och Ian Hill kom att bli bandets kärna (tillsammans med flera olika trummisar under åren) och de kom tillsammans att ändra synen på heavy metal. Man kan säga att Judas Priest helt enkelt ägde 80-talet då de var i en klass för sig när det kom till ren metal och släppte tidlösa, klassiska album som ”British Steel”, ”Point of Entry”, ”Screaming for Vengeance”och “Defenders of the Faith”. Dessa låtar blev inspirationen till otaliga heavy metal-hitar inklusive “Breaking the Law”, “Living After Midnight”, “Heading Out to the Highway” och “You’ve Got Another Thing Coming”.

2010 tilldelades bandet en Grammy Award för ”Best Metal Performance” och under 2017 blev de nominerade till Rock and Roll Hall of Fame och gjorde sig redo att släppa ett nytt studioalbum, ”Firepower” (producerat av Andy Sneap och Tom Allom). Albumet blev en global succé och kritikerrosad och bandet åkte på den utsålda världsturnén ”JUDAS PRIEST – FIREPOWER 2018 World Tour”.

Under 2020 fortsätter bandets intensiva turnerande samtidigt som de firar sin lysande karriär med ett 50-årsjubileum. I juni står dom på Dalhallas scen, missa inte detta!

 

Support: Deaf Rat

Dalhalla kan i sammarbete med Dala Pop presentera Deaf Rat som support till Judas Priest.  I och med de senaste årens turnéer i Europa och spelningar I Sverige har bandet skaffat sig ett gediget rykte som en av landets mest underhållande liveakter inom sin genre. Musiken har i internationell press beskrivits som limmet mellan old-school metal med modern hårdrock.

www.deafrat.com

12 juni
2021
21.00
BOKA BILJETT

Hemsida: http://judaspriest.com

Information

Åldergräns 13 år

Biljettpriser

Blå: 990 kr

Gul: 1090 kr

Röd: 1090 kr

Grön: 890 kr


Serviceavgifter tillkommer

Se detaljerad karta

Enklaste sättet att boka din biljett är via vår internetbokning. Klicka på boka knappen för att boka din biljett. Du kan även boka via telefon genom vårt biljettombud.

NORTIC 0455 - 61 97 00