fbpx

LIONEL RICHIEEn av musikvärldens starkast lysande stjärnor kommer med sin Hello Tour till Sverige och Dalhalla. Med sig har han ett nytt album och sina megahits!

Lionel Richie har en oöverträffad låtskatt och hans musik har på många sätt kommit att påverka popmusiken i decennier. Faktum är att Lionel Richie är en av endast två låtskrivare i historien som har uppnått förstaplatser på albumlistan hela nio år i rad. Med fler än 100 miljoner sålda album världen över, en Oscar®, en Golden Globe®, fyra Grammy Awards® samt MusicCares utmärkelse Person of the Year 2016 och Kennedy Center Honoree 2017 är Lionel Richie minst sagt en av samtidens mest betydelsefulla i hela populärhistorien. 2018 blev hans hand och fotavtryck förevigade på TCL Chinese Theatre IMAX i Hollywood, en av Hollywoods äldsta utmärkelser. Han fick också nyligen ta emot Ivor Novello PRS Music Special International Award. Den ursprungliga Alabama-bon är helt enkelt en av samtidens största musikikoner genom tiderna!

Lionel Richie är känd för sina megahits så som Endless Love, Lady, Truly, All Night Long, Easy, Stuck on You, Hello, Say You, Say Me, Dancing on the Ceiling och var också en av låtskrivarna bakom en av historiens viktigaste poplåtar, We Are the World för USA For Africa. Hans låtkatalog innehåller också hans tidigare arbete med The Commoders i vilket han utvecklade en banbrytande stil som spände över genrekategorier och satte en helt ny standard, låtar som Three Times a Lady och Still.

Richie har varit domare på ABC’s American Idol de två senaste säsongerna och har nu även återvänt till domarstolen för säsongen 2019-2020.

Med hans senaste All the Hits, All Night Long Tour, sålde Richie ut arenor över hela världen med en låtlista bestående av alla hans största hits. På senare år har han även varit toppnamn på festivaler så som Bonnaroo, Outside Lands och Glastonbury där han dragit publik på fler än 200 000 festivalbesökare.

I somras tog Lionel Richie med sina fans på en spektakulär musikalisk resa med sitt nya album Live from Las Vegastillsammans med sin senaste turné “Hello” som startade I slutet av maj. Albumet, som släpptes 16 augusti, gick direkt upp på förstaplats på Billboard Artist 100. Albumet är också den legendariska artistens första som släppts på Capitol Records.

 

Ben Mauro – Guitar

Dino Soldo – Sax

Oscar Seton – Drums

Ethan Farmer – Bass

Chuckii Booker – Keys/MD

 

Support: Tusse

Med en fantastisk formkurva och ett artisteri utöver det vanliga har Tusse visat på stor potential och nyfikenhet inom musikbranschen. Ni kanske fick upp ögonen för artisten under Idol men Tusse har varit aktiv sedan 2018 då han deltog i TV4:s succéprogram ”Talang”. Efter att ha knipit hem en semifinalplats släpptes första singeln ”My Soul Is Calling You” som är en hyllning till hans bortgångna mor. Året efter följdes debutsingeln av andra singeln ”A Better You”, en mycket hyllad tolkning av Whitneys Houstons ”How Will I Know” och även vinnarlåten i Idol, ”Rain”. Nu är Idolvinnaren klar som support för Lionel Richie i Dalhalla

 

 

1 juli
21.00
BOKA BILJETT

Hemsida: https://lionelrichie.com

Information

13 års åldergräns

Biljettpriser

Blå: 1190 kr

Gul: 1090 kr

Röd: 1090 kr

Grön: 990 kr


Serviceavgifter tillkommer

Se detaljerad karta

Enklaste sättet att boka din biljett är via vår internetbokning. Klicka på boka knappen för att boka din biljett. Du kan även boka via telefon genom vårt biljettombud.

NORTIC 0455 - 61 97 00