Mott the Hoople

Mott the Hoople bildades 1969 och släppte fyra kultalbum på Island (UK) / Atlantic (USA) och byggde ett formidabelt rykte som ett de bästa livebanden. Redan 1972 bestämde de sig för att lägga av.

David Bowie var ett stort fan av bandet. När han fick höra om uppbrottet så övertalade han dom att fortsätta. Bowie skrev också “All The Young Dudes” som skulle bli deras största hit.

1973 kom det klassiska Mott-albumet och med denna två brittiska hits, “Honaloochie Boogie” och “All The Way from Memphis”, båda med Andy Mackay från Roxy Music på saxofon.

I maj 1973 kom Morgan Fisher (keybord) med i bandet efter Verden Allens avhopp. Mick Ralph lämnade bandet i augusti 1973 för att bilda Bad Company och ersattes av den tidigare Spooky Tooth gitarristen Luther Grosvenor. Av avtalsenliga skäl ändrade han sitt namn till Ariel Bender på förslag av låtskrivaren Lynsey de Paul.

1974 når bandet stora framgångar i Storbritannien med låten “Roll Away the Stone”.

Samma år turnerade Mott the Hoople i Amerika med Ariel Bender på gitarr och ett ungt Aerosmith som förband. Även Queen öppnade på flera konserter under ’74-turnén och bandet släppte The Hoople som tog sig upp som nummer ett på den engelska listan.

Efter framgångarna med The Hoople släpptes ett livealbum som sedan länge anses vara ett av de bästa som någonsin släppts.

Mott the Hooples senaste Sverigebesök var 1974 då dom spelade på Konserthuset i Stockholm. I år har Ian Hunter, Ariel Bender och Morgan Fisher återförenat bandet och kommer endast att spela tre konserter i Europa under sommaren. En av dessa kommer att vara i Dalhalla, Rättvik den 2 juli.

Artister som citerar Mott som stora influenser är: Brian May, Steven Tyler, Michael Stipe, Mick Jones, Tony James, Joe Elliott, Gene Simmons, Johnny Depp, Steve Jones, John Squire, Mani, Bobby Gillespie, John Lydon, Jeff Tweedy

2 juli
21.00
BOKA BILJETT

Hemsida: http://www.mottthehoople.com

Information

13 års åldergräns

Biljettpriser

Blå: 890 kr

Grön: 690 kr

Röd: 790 kr

Gul: 790 kr


Serviceavgifter tillkommer

Se detaljerad karta

Enklaste sättet att boka din biljett är via vår internetbokning. Klicka på boka knappen för att boka din biljett. Du kan även boka via telefon genom våra biljettombud.

NORTIC 0455 - 61 97 00

Visit Dalarna 0771 - 62 62 62