INSLÄPP

Insläpp till musikevenemangen äger rum tidigast 2,5 timmar före föreställningens början. För restauranggäster som bokat bord sker insläppet 3 timmar innan.
Obs att avvikelser kan förekomma. Se under respektive evenemang.
Visitering kan förekomma vid entréerna.
Detta av säkerhetsskäl

KLÄDSEL

Finklädd i Dalhalla är varma fritidskläder och kraftiga skor, när det är extra kallt är det bra att ta med sig en varm filt. Ta med regnskydd för alla eventualiteter (finns även att köpa i Dalhalla). OBS! Inga paraplyer är tillåtna.

NUMRERADE STOLAR

Dalhalla har 4690 sittplatser. Stolarna är numrerade. Eventuell parkettläktare är numrerad från rad 1-10. Den ordinarie salongen är numrerad från rad 11 och bakåt till rad 51. Det varierar från konsert till konsert om parkettläktare används eller ej samt om det är sitt- eller ståplats på denna yta.

TRAPPOR

Observera att Dalhallas “salong” är stor och sluttar brant. Har du problem med att gå i trappor bör du boka plats högt upp i “salongen”  på raderna 37-51.

PARKERING

1 000 parkeringsplatser ca. 300 m gångväg från Dalhallas entré. Fri parkering!

DIREKTBUSSAR

Det går direktbussar till och från alla konserter i Dalhalla, från vissa orter i Dalarna. Läs mer…

KONTANT BETALNING

Det går att betala med både kort och kontanter i Dalhalla. Ett tips är att ha med kontanter ut i fall möjligheten till kortbetalning av någon anledning skulle begränsas. Det finns inga möjligheter att ta ut kontanter på plats.

HANDIKAPPADE & RÖRELSEHINDRADE

Dalhalla är handikappanpassat för såväl konsertbesök som guidade visningar. Särskild parkering för rörelsehindrade finns, där handikappfordon tar hand om dig.
Handikapplatserna finns i sektion A, raderna 20 + 21 och bokas via Nortic 0455-619700, Visit Dalarna 0248-797200 eller Dalhallas kansli 0248-797950.

Observera att Dalhallas “salong” är starkt sluttande. Om du har problem att gå i trappor är det bäst att boka sittplatser högt upp i “salongen” rad 37-51. Rådgör med turistbyråerna vid biljettbeställning, eller ring till Dalhalla 0248-79 79 50.

HÖRSELSLINGA

Hörselslinga finns från rad 12-28. Vid de flesta tillfällen fungerar den, i synnerhet vid akustiska konserter. Dock kan den ibland, vid konserter med mycket elförstärkning, upphöra att fungera.

EXTRALÄKTARE

Dalhalla förbehåller sig rätten att sätta in extraläktare vid stor efterfrågan till populära konserter.

VID INSTÄLLD KONSERT

Konserter kan avbrytas eller inställas p.g.a. sjukdom eller extrema väderförhållanden. Entréavgiften (exkl. serviceavgift och avbeställningsskydd) återbetalas där biljetten är köpt om konserten blir inställd.

VAD FÅR JAG INTE TA MED MIG TILL DALHALLA?

Följande regler gäller så länge inte annat anges på evenemangssidan på dalhalla.se. Visitering kan ske vid inpassering till arenan. Detta gäller även våra arenabussar. Arenan erbjuder generellt ingen effektförvaring.

Farliga eller skrymmande föremål
Till Dalhalla får du inte ta med dig föremål som kan tänkas användas i skadesyfte mot arenan, dess personal eller andra gäster. Det omfattar men är inte begränsat till allmänfarliga föremål samt glasflaskor, petflaskor, termosar, aluminiumburkar, flaggpinnar och selfiepinnar.

Det är inte heller tillåtet att ta in skrymmande föremål såsom stora väskor eller paraplyer. Detta pga säkerhetsskäl. Regnkläder rekommenderas istället.

Mat och dryck
Det är inte tillåtet att ta med egen mat eller dryck i flaska för förtäring i arenan. Undantag görs för barnmat, frukt eller enklare snacks som på grund av medicinska skäl kan behövas under ditt besök. Flaskor är ej tillåtna p g a säkerhetsskäl, oavsett material och oavsett innehåll.

Ljud- och bildinspelningsutrustning
Kamera, filmkamera och eller ljudinspelningsutrustning får ej medföras in på arenan. Detta förbud omfattar inte mobiltelefoner för privat bruk.

Övrigt
Husdjur ej tillåtna (Undantag ledarhund). Lämna ALDRIG ditt husdjur i bilen på parkeringen!
Rökning i salongen är ej tillåten

Läs mer om dessa undantag och vad som gäller inför ditt besök för den aktuella konserten på dalhalla.se

MER INFORMATION

Kontakta Dalhalla för gruppbokning av konserter och guidade visningar (minst 20 p.).

Dalhallas kansli: e-post: info@dalhalla.se
Telefon: 0248-79 79 50, mån-fre, 10-12.