Europe klara för Dalhalla!

De svenska rockikonerna i Europe släppte sitt tionde studioalbum, “War of Kings”, 2015 och efter att ha turnerat världen över så kommer bandet äntligen hem igen! I skrivande stund är tre konserter inbokade för den svenska sommaren och den 11 juli äntrar ikonerna Dalhallas scen. Biljettsläpp fredag 26 februari kl. 10.00.

Steget från att spela covers i replokalen hemma i Upplands Väsby till att spela för utsålda arenor världen över kan tyckas långt. Men det är något de svenska rockhjältarna i Europa har lyckats med. 1986 släppte de sitt tredje album, “The Final Countdown”, med tillhörande megahit och bandets karriär nådde oanade höjder. Albumet sålde trippelplatina i USA och fick både fans och kritiker över hela världen att hylla det svenska rockbandet, med Joey Tempest som frontman. 

Efter att ha skördat enorma framgångar i slutet på 80- och början på 90-talet och släppt fem studioalbum tog bandet en paus 1992. De återvände till rockscenen igen 2003 och har efter uppehållet släppt ytterligare fem studioalbum, med senaste albumet “War of Kings” som kronan på det tvåsiffriga albumverket.

“War of Kings” har fått ett fantastiskt mottagande och nådde en andraplats på Sverigetopplistan för album och fick betyget 4/5 i Aftonbladet bland annat. Med den senaste skivan samt en stor och imponerande diskografi i bagaget är de redo att återigen inta sommarsverige, som bara Europe kan!

Biljetter släpps fredag den 26/2 kl. 10.00 och finns tillgängliga på dalhalla.se samt lokala ombud.

Presskontakt: Dalhalla: Jill Sand jill.sand@dalhalla.se 070-579 25 09