fbpx

För dig som köpt biljett till den 17 juli 2020 och 4 juli 2021 gäller samma biljett för det nya datumet, 3 juli 2022!

Biljettförsäljningen är tillfälligt stängd pga rättighetsskäl.

Jesus Christ Superstar

Tack för ditt tålamod, vi vet att du längtat lika mycket som vi! Vår förhoppning har in i det sista varit att kunna genomföra Jesus Christ Superstar i Dalhalla i sommar. Artister har repat, kören har övat, alla har vi varit redo. Trots planerade lättnader i restriktioner har tillståndsmyndigheten i dagsläget inget regelverk på plats för att kunna bevilja tillstånd för evenemang med fler än 500 gäster i publiken. Därför tvingas vi nu, i sista stund, att flytta fram Jesus Christ Superstar ytterligare en gång. Det nya datumet för konsertversionen av musikalen är 3 juli 2022 och din biljett gäller som tidigare för det nya datumet. 

Det är otroligt trist att vi inte ens kan få en indikation om vad som troligen kommer att gälla från den 1 juli. Då hade vi kunnat fortsätta med förberedelserna att spela Jesus Christ Superstar på Dalhalla 2, 3 och 4 juli. Alla medverkande har varit redo att spela, men nu måste vi blåsa av det för allas skull, säger producenten Viktoria Tocca och fortsätter:

 – Vi har medverkande som flyger in från olika håll – från hela Sverige, från London och Los Angeles – och vi hade alle man på däck för att lyckas med det omöjliga, att sätta en så här stor produktion på banan på väldigt kort tid. Utan tydliga besked från myndigheterna blir det omöjligt, konstaterar Viktoria.

 – Ingen kan vara ledsnare och mer besvikna än vi, men vi lovar att komma tillbaka nästa sommar med den bästa konsertversionen av Jesus Christ Superstar ni någonsin har sett! avslutar hon.

Vi på Dalhalla tackar ödmjukast för ditt tålamod och utlovar precis som Viktoria en storslagen konsertversion i Dalhalla nästa sommar. 

Vi ber dig också hålla extra hårt i din biljett! På grund av rättighetsskäl kommer den fortsatta biljettförsäljningen att vara mycket begränsad och kan stängas helt längre fram. 

 

Viktoria Tocca Entertainment sätter upp Tim Rice och Andrew Lloyd Webbers klassiska rockopera ”Jesus Christ Superstar” i Dalhalla.

Det är Viktoria Tocca Entertainment som sätter upp ännu en föreställning av Tim Rice och Andrew Lloyd Webbers klassiska rockopera ”Jesus Christ Superstar” i Dalhalla. I rollen som den flamboyante och cyniske kung Herodes ser vi ingen mindre än Peter Stormare, som Jesus ser vi Guldmasken-belönade Linus Wahlgren och souldrottningen Laila Adéle gör rollen som Maria Magdalena.

Sedan Broadwaypremiären 1971 har den älskade rockoperan av Andrew Lloyd Webber och Tim Rice satts upp i en mängd olika utföranden både på scen och vita duken och setts av miljontals människor världen över.

Den första svenska uppsättningen spelades 1972 på Scandinavium i Göteborg med bland annat Peter Winsnes (The Spotnicks) i titelrollen och Agnetha Fältskog som Maria Magdalena. I sommar är det äntligen dags igen när Dalhalla står värd för en stjärnspäckad konsertversion av Jesus Christ Superstar.

Förställningen regisseras av Mattias Carlsson

Musikaliskt ansvarig: Carina E. Nilsson

 

I ROLLERNA

Laila Adéle, en av Sverigens mäktigaste soulröster, gör rollen som Maria Magdalena. Laila har gjort stora roller i ett flertal musikaler genom åren, däribland just ”Jesus Christ Superstar”, samt ”Little Shop of Horrors”, ”Hairspray”, ”Jekyll & Hyde”, ”Legally Blonde the Musical”, ”Miss Saigon”, ”Cabaret” och ”Rock of Ages”. De senaste åren har man bland mycket annat kunnat se henne som en av huvudsolisterna på musikalkonsertturnén ”Från Broadway till Duvemåla”, samt som sidekick till Tomas Ledin på dennes hyllade krogshow ”Skarpt läge” i Stockholm och Göteborg.

Linus Wahlgren, som setts i bland annat ”Solsidan”, ”Mördaren ljuger inte ensam” och ”The Book of Mormon”, spelar mot Patrik Martinsson i rollen som Judas – en roll som han debuterade med i ”Jesus Christ Superstar” redan 1991 och har gjort flera gånger sedan dess – och Fred Johanson spelar Pilatus. Fred har tidigare bland annat medverkat i ”Les Miserables” i London och spelat Odjuret i Göteborgsoperans uppsättning av ”Skönheten och odjuret”.

Tord Hansson som spelar Petrus är en väl omtalad musikalartist från Skåne. Efter examen vid Balettakademin i Göteborg 2012 har han sjungit i uppsättningar som ”Jesus Christ Superstar” i Åbo, ”Blodsbröder” i Falkenberg, varit på Sverigeturné med Disney Live och har deltagit i föreställningar som ”Les Misérables” och ”En gentlemans handbok i kärlek” på Wermland Opera.

Robban Högström som spelar Simon, bor sedan 2016 i London dit han flyttade för att studera på välrenommerade musikalskolan Urdang Academy. I år fick han Viktoria Toccas Musikalstipendium med motiveringen: ”Robban har en styrka och spänning i sitt sceniska uttryck som gjorde att han stack ut som favorit hos alla fem jurymedlemmar. Med en vacker röst och ett eget uttryck, där vi känner att han gjort tydliga val i sin tolkning av det valda materialet är Robban absolut en blivande stjärna på musikalhimlen och vi ser alla fram emot att följa honom vidare.”

Kristoffer Hellström i rollen som översteprästen Kaiafas är en framgångsrik musikalartist och skådespelare som bland annat tagit emot Lasse Lönndahls stipendie för sångare och frimurarnas musikstipendium. Han har medverkat i en rad välkända uppsättningar från ”Sunset Boulevard” i London i rollen som Adam till ”Les Misérables” i Tyskland som Grantaire.

Sofia Jung, Malena Tuvung och Jessica Berge är föreställningens souls girls. Sofia kan man just nu se i Häxorna i East Wick på Cirkus i Stockholm. Malena har vi sett i huvudroller i musikaler som ”Jekyll & Hyde” på Malmö Operan och ”Cats” på Cirkus i Stockholm. Hon har också medverkat i Allsång på Skansen. Jessica Berge har lång erfarenhet av stämsång och bakgrundskör och har medverkat i gospelkören ”By Grace” där hon sjungit med bland andra Molly Sandén.

Information
  • 3 juli 2022
  • 21:00
  • Blå 990 SEK
  • Grön 790 SEK
  • Röd 890 SEK
  • Gul 890 SEK

Serviceavgift 80 SEK tillkommer.

Åldersgräns: 13 år
Parkeringen öppnar:
Entrén öppnar:

Visitation sker, läs mer.

Hemsida: