fbpx

För dig som köpt biljett till den 13 juni 2020 och 12 juni 2021 gäller samma biljett för det nya datumet, 11 juni 2022!

Judas Priest

Tack för ditt tålamod, vi vet att du längtar lika mycket som vi! Tyvärr måste vi dock ge dig besked om att Judas Priest nu skjuter fram sin Europaturné ytterligare en gång till följd av pandemin och problemen med vaccin runt om i Europa. Det nya datumet för konserten med Judas Priest i Dalhalla är 11 juni 2022 och din biljett gäller som tidigare för det nya datumet.

För oss som arbetar med Dalhalla är säkerheten för artister, fans och personal alltid vår högsta prioritet och vi vidtar åtgärder enligt instruktioner från myndigheterna. Vi följer utvecklingen noggrant och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vi ber dig att fortsätt längta och hålla hårt i din biljett!

 

Det finns få heavy metal-band som har lyckats nå samma höjder som Judas Priest under deras 50-åriga karriär. Deras närvaro och inflytande är mer aktuell än någonsin, vilket tydligt framgår i albumet ”Firepower” från 2018, som gick direkt in på #5 på albumtopplistan.

Judas Priest bildades ursprungligen 1969 i Birmingham, England, ett område som många anser är födelseorten för heavy metal. Rob Halford, Glenn Tipton, K.K. Downing och Ian Hill kom att bli bandets kärna (tillsammans med flera olika trummisar under åren) och de kom tillsammans att ändra synen på heavy metal. Man kan säga att Judas Priest helt enkelt ägde 80-talet då de var i en klass för sig när det kom till ren metal och släppte tidlösa, klassiska album som ”British Steel”, ”Point of Entry”, ”Screaming for Vengeance”och “Defenders of the Faith”. Dessa låtar blev inspirationen till otaliga heavy metal-hitar inklusive “Breaking the Law”, “Living After Midnight”, “Heading Out to the Highway” och “You’ve Got Another Thing Coming”.

2010 tilldelades bandet en Grammy Award för ”Best Metal Performance” och under 2017 blev de nominerade till Rock and Roll Hall of Fame och gjorde sig redo att släppa ett nytt studioalbum, ”Firepower” (producerat av Andy Sneap och Tom Allom). Albumet blev en global succé och kritikerrosad och bandet åkte på den utsålda världsturnén ”JUDAS PRIEST – FIREPOWER 2018 World Tour”.

Nu fortsätter bandets intensiva turnerande samtidigt som de firar sin lysande karriär med ett 50-årsjubileum. I juni står dom på Dalhallas scen, missa inte detta!

 

SUPPORT: DEAF RAT

Dalhalla kan i samarbete med Dala Pop presentera Deaf Rat som support till Judas Priest.  I och med de senaste årens turnéer i Europa och spelningar I Sverige har bandet skaffat sig ett gediget rykte som en av landets mest underhållande liveakter inom sin genre. Musiken har i internationell press beskrivits som limmet mellan old-school metal med modern hårdrock.

www.deafrat.com

Information
  • 11 juni 2022
  • 21:00
  • Blå 990 SEK
  • Grön 890 SEK
  • Röd 1090 SEK
  • Gul 1090 SEK

Serviceavgift 80 SEK tillkommer.

Åldersgräns: 13 år
Parkeringen öppnar: 17:30
Entrén öppnar: 18:30

Visitation sker, läs mer.