fbpx

Robert Plant & Alison Krauss

De levande legenderna Robert Plant och Alison Krauss gör gemensam sak för andra gången och följer upp det monumentala albumet ”Raising Sand” och släpper idag albumet ”Raise The Roof”! Med det nya albumet beger sig duon också ut på gemensam turné – för första gången på tolv år! Turnén gör ett stopp i Sverige när de spelar på magiska Dalhalla den 5 juli!

Det senaste albumsläppet är efterlängtat och kommer 14 år efter duons hyllade album ”Raising Sand” från 2007. Robert Plant är en Rock and Roll Hall of Famer och Alison Krauss har vunnit hela 27(!) Grammy Awards. Det är två ikoniska artister som är älskade världen över. Robert Plant har genom Led Zeppelin och en fantastisk solokarriär bevisat att han är en av rockmusikens allra främsta namn. Alison Krauss har fått fjärde mest Grammy Awards genom alla tider och är en av bluegrassens absolut viktigaste artister.

Det nya albumet påbörjades 2019 i Sound Emporium Studios i Nashville och avslutades strax innan världen stängdes ner pga. Covid-19. Men nu får vi äntligen ta del av detta fantastiska album, producerat av T Bone Burnett (som även producerade ”Raising Sand”). Det är en skiva som andas blues, country, folkrock och soul där låtarna skrivits av namn som Merle Haggard, Allen Toussaint, The Everly Brothers, Anne Briggs, Geeshie Wiley, Bert Jansch, Ola Belle Reed, Brenda Burns med flera.

 

SPECIAL GUEST

Theo Lawrence är en ung Fransk-Kanadensisk låtskrivare, musiker och sångare från Bordeaux, Frankrike. Hans musik har sina rötter i countrymusiken från 50- och 60-talet, med element från Soul, Pop och Rock’n’Roll från samma era. En blandning av stilar med en djup kärlek till tradition och en prägel av modern tid.

Information
  • 5 juli 2022
  • 20:00
  • Blå 1190 SEK
  • Grön 890 SEK
  • Röd 990 SEK
  • Gul 1090 SEK

Serviceavgift 80 SEK tillkommer.

Åldersgräns: 13 år
Parkeringen öppnar: 16:30
Entrén öppnar: 17:30

Visitation sker, läs mer.

Hemsida: