fbpx

Stiko Per Larsson, Vilma Flood & Broder Henrik Rapp

I ett samarbete med det regionala resurs- och produktionscentret Dalapop presenteras artisterna Stiko Per Larsson, Vilma Flood och Broder Henrik Rapp – tre av Dalarnas bästa artister just nu. Denna lokala och mycket aktuella artisttrio får nu, i varsin akt, äran att öppna Dalhallas konsertsommar efter ett år i pandemins spår. På agendan står en fullspäckad öppningskväll med Dalarnas bästa låtskrivare och röster!

Stiko Per Larsson
Stiko Per Larsson är en sjungande låtskrivare, vars musik är sprungen ur den akustiska rocken, färgad med en smula folktradition. Texterna vill fånga det vackra i det enkla. En unik röst, historier och sånger om kärlek och kamratskap i ett vankelmodigt land.

Stiko Per har bokstavligen vandrat sig fram genom landets stora och små musikscener under en lång tid nu och har byggt upp en stor och trogen skara följare. 450 konserter under 12 års turnéer till fots mellan 2007 och 2018. Nära 1000 mil till fots på turné gav över 2 miljoner kronor insamlat till SOS Barnbyar och Barncancerfonden. Stiko är på riktigt.

Under pandemitiden sänder Stiko livestreamserien “Er röst i hatten”. Konserterna har engagerat tusentals fans och nått långt över miljonen visningar. Närheten och kommunikationen med tittarna har knutit väldigt starka band mellan Stiko och publiken. Hans sjunde album “Fri fågel” släpptes 29 januari 2021.

Vilma Flood
Med sin kritikerrosade skiva, ”Moodswinger” från 2019, blev Avestabördiga Vilma Flood en angelägenhet inte bara för den bluesrörelse där hon fick vässa sina armbågar. Snarare hade hon placerat sig mitt i centrum av Sveriges hungrigaste indiefolk-talanger, vilket kröntes med en plats i programmet på den prestigefyllda festivalen Sthlm Americana samma år.

”Även om vi talar en sorts traditionalism låter det inte riktigt som någonting annat” skrev Pierre Hellqvist på Sonic Magazine som var på vippen att dela ut högsta möjliga betyg och tog särskilt notis om Vilmas oerhört karakteristiska röst. Denna ovilja att definiera sig själv bevisades ytterligare på singlarna ”End” och ”Chest” som båda släpptes i skuggan av pandemin. Nu har hon kontrakterats till legendariska skivbolaget Startracks och ett nytt album är i görningen.

Broder Henrik Rapp
Broder Henrik Rapp är en 29-årig artist från Falun som skriver pop/rock med stort fokus på text. Sedan 2018 har han släppt två album som rönt stor uppmärksamhet i pressen och hyllats för sin moderna lyrik och höga verkshöjd. Hans musik har bland annat omskrivits i Expressen och Aftonbladet av Per Bjurman och Lars Lindström. Hans senaste album gästades av Peter Morén (Peter Bjorn and John) och skådespelaren Reine Brynolfsson.

Broder Henrik Rapps produktion har belönats med två priser på Dalecarlia Music Awards (årets nykomling och årets album), samt varit nominerad till det rikstäckande GAFFA-priset i kategorierna årets nykomling och årets pop/rock. Han har spelat på festivaler som Way Out West och Peace & Love. 2019 genomförde han en landsomfattande turné där han bland annat delade scen med artister som Moneybrother, Ebbot och Thomas Stenström.

Information
  • 7 juli 2021
  • 18:00
  • Blå 490 SEK
  • Grön
  • Röd
  • Gul 490 SEK

Serviceavgift 80 SEK tillkommer.

Åldersgräns: 13 år
Parkeringen öppnar: 14:30
Entrén öppnar: 15:30

Visitation sker, läs mer.