Magnus Tingsek klar för Fyrverkerikonserten i Dalhalla!

Tingsek är nu klar gästartist till Fyrverkerikonserten i Dalhalla den 10 september och kommer att få dela scen med bl.a. Carola. I övrigt medverkar Stockholm Concert Orchestra under ledning av Jonas Nydesjö samt fyrverkerimästare, Eje Berglund.

Svenska soulsångaren Tingsek är tillbaka med ny musik. Fredag den 29:e april släpps nya singeln ”The Fiddlers” och till hösten släpper han sitt första studioalbum på 7 år.

Med en djupt rotad kärna av musikalitet har Tingsek gett oss svensk soul med influenser av amerikansk tradition sedan tidigt 2000-tal. Detta är en högst orepresenterad genre i Sverige och genom hans mångfacetterade låtskrivande blev han snabbt en favorit hos fansen. Utöver sin solokarriär är han även medlem i hyllade reggaebandet Helt Off och gästar ofta artisten Timbuktu på scen.

Tingsek som under de senaste åren främst fokuserat på samarbeten med andra artister är även högaktuell som låtskrivare, producent och musiker på kritikerrosade amerikanska artisten Allen Stones nya album Radius. Förra veckan gästade han Stone, som är ute på Europaturné, på scen i både Stockholm och Köpenhamn.

På den kommande plattan får vi höra en ny och uppdaterad version av Tingsek där hans onekligen starka musikaliska och känslofyllda texter genomsyrar hela albumet.

Presskontakt: Dalhalla: Jill Sand jill.sand@dalhalla.se 070-579 25 09