Malena Ernman klar för Dalhalla åttonde året i rad – Sarah Dawn Finer gästar sommarens konsert!

Efter förra årets publikrekord intar Malena Ernman för åttonde sommaren i rad Dalhalla i juli. I sommar gästas hon av Sarah Dawn Finer och för den musikaliska inramningen står Svenska Stråkensemblen och några av Sveriges bästa instrumentalister som bland andra Jan Bengtson, Mats Bergström, Magnus Lindgren och Niklas Medin. Tillsammans bjuder de på två helkvällskonserter den 9 och 10 juli. Biljetterna släpps imorgon tisdag.

– Dalhalla är årets självklara höjdpunkt för mig. Varje år får jag möjlighet att samla några av Sveriges bästa musiker och artister och skapa en unik musikupplevelse på en av världens vackraste och bästa konsertarenor. Gemensamt för alla som medverkar är att vi älskar bra musik – och vi älskar att röra oss fritt mellan olika stilar för att skapa en så bred och omväxlande musikupplevelse som det går. Vi gör allt från tidig barockopera och folkmusik till jazz, pop och funk. Vi gillar olika helt enkelt!, säger Malena Ernman.

Malena Ernman på Dalhalla har blivit en svensk sommartradition och nästan 55 000 människor har hittills upplevt hennes konserter på det gamla kalkbrottet utanför Rättvik. Tidigare år har Malena gästats av musikaliska storheter som bland andra Tommy Körberg, Martin Fröst, Georg Riedel, Kalle Moraeus, Lill Lindfors, Nils Landgren och den franska barockorkestern Ensemble Matheus. Förra årets konserter med Tommy Körberg resulterade i tre utsålda konserter och nya publikrekord på Dalhalla – tre kvällar i rad. I sommar delar hon scen med sångerskan Sarah Dawn Finer. 

Biljetter släpps tisdag den 15/12 kl. 10.00 och finns tillgängliga på dalhalla.se samt hos lokala ombud.

Presskontakt: Dalhalla: Jill Sand jill.sand@dalhalla.se 070-579 25 09