Mando Diao klara för Dalhalla!

Nu är det klart och äntligen kan vi presentera att Mando Diao äntrar Dalhallas scen, den 21 juli. Konserten blir en av de få konserter bandet gör under sommaren 2016.

Mando Diao har alltid gått sin egen väg, där de följt sin artistiska vision och sina intressen. Vägen har aldrig varit rak och de fortsätter än idag att utforska nya områden. Oavsett om det är folkmusiksinspirerade ”Never seen the light of day”, samarbetet med hiphopproducenterna The Salazar Brothers som gav oss ”Give me fire” eller den spännande och kraftfulla mixen av tech, electronica, dance, pop och rock-sounds i ”Aelita”.

Som grupp har de aldrig skämts för eller försökt dölja sina rötter, utan har istället alltid reflekterat över Borlänge och Sverige som en del av vilka de är, till exempel genom att ha svenska folkdräkter på ”Allsång på Skansen” och deras kraftfulla framträdande på MTV Unplugged.

Mycket har skrivits om Mando Diao: Sveriges kaxigaste band, deras ständiga turnerande, deras internationella succé och deras status som stilikoner. Många samtida band har kommit och gått, men Mando Diao har fortsatt med att nå nya höjder och har i sig omdefinierat dagens popmusik.

2012 släppte Mando Diao albumet ”Infruset”, som snabbt blev en svensk klassiker och parkerade på albumlistans förstaplats i 15 veckor. Singeln ”Strövtåg i Hembygden” är en ostoppbar framgångssaga, där den röstats fram som topp-3 på Svensktoppen i 130(!) veckor – och fler lär det bli. Albumet i sig har sålt mer än 4x Platinum.

Deras sjunde studioalbum ”Aelita” från 2014 var en efterlängtad uppföljare till ”Give me fire” och tog bandet tillbaks ut i Europa och resten av världen igen. Våren 2015 annonserade Mando Diao att de skulle spela sommarens festivaler utan Gustaf Norén. Bandet själva är fortfarande oerhört exalterade över att få stå på scen och möta fansen även denna sommar!

– En oerhört efterlängtad konsert, säger, Jill Sand, programansvarig för Dalhalla. Mando Diao har legat högt på vår artistönskelista i flera år, avslutar hon.

Biljetter släpps tisdag 22/3 kl. 10.00 och finns tillgängliga på dalhalla.se samt lokala ombud.

Presskontakt: Dalhalla: Jill Sand jill.sand@dalhalla.se 070-579 25 09