SVEN-BERTIL TAUBE TILL DALHALLA!

Under vårens turné har Sven-Bertil Taube hyllats för rösten, texterna, allvaret och spelglädjen. Han har kallats för vår egen Frank Sinatra. Den 7 juli kommer han till Dalhalla med stor orkester under ledning av Peter Nordahl.

Det råder ingen tvekan om att det finns en stor publik som varmt välkomnar Sven-Bertil Taubes tolkningar av svensk vispoesi. Den hyllade återkomsten började med Hommage, som utkom i slutet av 2014. Albumet fick ett översvallande mottagande och belönades med både guldskiva och en Grammis. Med uppföljaren Hommage Vol 2, som släpptes 2015, så återvände Taube till den rika svenska vis- och poesiskatten tillsammans med Peter Nordahl. På albumet tolkas verk från vännerna Olle Adolphson, Lars Forssell, Carl Fredrik Reuterswärd och Beppe Wolgers.

Under hösten deltog Sven-Bertil Taube i det populära TV-programmet Så Mycket Bättre tillsammans med artister som Lisa Nilsson, Niklas Strömstedt och Miriam Bryant. Taube berörde tittarna med sina fina och känslosamma historier och hyllades för sina tolkningar av artisternas låtar.

Under våren har Sven-Bertil varit på turné tillsammans med stor symfoniorkester under ledning av Peter Nordahl. Här nedan följer ett axplock av de spaltmeter av hyllningar som har skrivits om turnén:

”Taube uppvisar en kreativ glöd och en artistisk förmåga som får en att baxna.” Nicholas Ringskog Ferrada-Noli, Dagens Nyheter.

”Det är mycket, mycket kärlek i salongen. Så snuddar Taube och Nordahl också vid både livets och musikens kärna.” Johan Lindqvist, GöteborgsPosten.

”Taube äger konsten att med sång och tal förflytta dig varsomhelst.” Per Magnusson, Aftonbladet.

Biljetter släpps fredag den 15/4 kl. 10.00 och finns tillgängliga på dalhalla.se samt lokala ombud.

Presskontakt: Dalhalla: Jill Sand jill.sand@dalhalla.se 070-579 25 09