HUR TAR MAN SIG HIT?

Dalhalla ligger ca 7 km från Rättvik mot Mora, ca 28 mil nordväst om Stockholm.
Ta av från riksväg 70 strax norr om Rättvik mot Kullsberg/Nittsjö. Följ vägskyltar mot Dalhalla.
Tåg mellan Stockholm till Rättvik tar ca 3,5 tim. www.sj.se
Flyg går till Dala Airport (Borlänge) eller Mora.  www.dalaflyget.se

GPS-KOORDINATER
Lat N 60º 56′ 53″
Lon E 15º 6′ 13″ 


INSLÄPP

Insläpp till musikevenemangen äger rum tidigast 3 timmar före föreställningens början. För restauranggäster som bokat bord sker insläppet 3 timmar innan.
Obs att avvikelser kan förekomma. Se under respektive evenemang.
Visitering kan förekomma vid entréerna.
Detta av säkerhetsskäl

KLÄDSEL

Finklädd i Dalhalla är varma fritidskläder och kraftiga skor, när det är extra kallt är det bra att ta med sig en varm filt. Ta med regnskydd för alla eventualiteter (finns även att köpa i Dalhalla). OBS! Inga paraplyer är tillåtna under föreställningen, eftersom de skymmer för bakomsittande.

NUMRERADE STOLAR

Dalhalla har 4690 sittplatser. Stolarna är numrerade, i trä och har både rygg- och armstöd. Under 2016 kommer ett stolsbyte att påbörjas där trästolarna med armstöd byts ut successivt. I och med detta görs en ny radnumrering. Eventuell parkettläktare är numrerad från rad 1-10. Den ordinarie salongen är numrerad från rad 11 och bakåt till rad 51. Det varierar från konsert till konsert om parkettläktare används eller ej samt om det är sitt- eller ståplats på denna yta. 

TRAPPOR

Observera att Dalhallas ”salong” är stor och sluttar brant. Har du problem med att gå i trappor bör du boka plats högt upp i ”salongen”  på raderna 37-51.

PARKERING

1 000 parkeringsplatser ca.15 minuters gångväg från Dalhalla. Fri parkering!

DIREKTBUSSAR

Det går direktbussar till och från alla konserter i Dalhalla, från vissa orter i Dalarna. Läs mer…

KONTANT BETALNING

Möjligheten att betala med kort är tyvärr mycket begränsad i Dalhalla så tänk på att ha kontanter med er om ni vill köpa något i våra olika serveringsställen.

HANDIKAPPADE & RÖRELSEHINDRADE

Dalhalla är handikappanpassat för såväl konsertbesök som guidade visningar. Särskild parkering för rörelsehindrade finns, där handikappfordon tar hand om dig.
Handikapplatserna finns i sektion A, raderna 20 + 21 och bokas via Nortic 0455-619700, Siljan Turism 0248-797200, Visit Södra Dalarna 0771-626262 eller Dalhallas kansli 0248-797950.

Observera att Dalhallas ”salong” är starkt sluttande. Om du har problem att gå i trappor är det bäst att boka sittplatser högt upp i ”salongen” rad 37-51. Rådgör med turistbyråerna vid biljettbeställning, eller ring till Dalhalla 0248-79 79 50.

HÖRSELSLINGA

Hörselslinga finns från rad 12-28. Vid de flesta tillfällen fungerar den, i synnerhet vid akustiska konserter. Dock kan den ibland, vid konserter med mycket elförstärkning, upphöra att fungera.

EXTRALÄKTARE

Dalhalla förbehåller sig rätten att sätta in extraläktare vid stor efterfrågan till populära konserter.

VID INSTÄLLD KONSERT

Konserter kan avbrytas eller inställas p.g.a. sjukdom eller extrema väderförhållanden. Entréavgiften (exkl. serviceavgift och avbeställningsskydd) återbetalas där biljetten är köpt om konserten blir inställd. 

VAD FÅR JAG INTE TA MED MIG TILL DALHALLA?

Följande regler gäller så länge inte annat anges på evenemangssidan på dalhalla.se. Visitering kan ske vid inpassering till arenan. Detta gäller även våra arenabussar. Arenan erbjuder generellt ingen effektförvaring. 

Farliga eller skrymmande föremål
Till Dalhalla får du inte ta med dig föremål som kan tänkas användas i skadesyfte mot arenan, dess personal eller andra gäster. Det omfattar men är inte begränsat till allmänfarliga föremål samt glasflaskor, petflaskor, termosar, aluminiumburkar, flaggpinnar och selfiepinnar.

Det är inte heller tillåtet att ta in skrymmande föremål såsom stora väskor, stora paraplyer som inte ryms i en jackficka (på grund av risken för ögonskador). Till vissa evenemang kan produktionen välja att inte tillåta några paraplyer överhuvudtaget. Detta pga säkerhetsskäl. Inga paraplyer är tillåtna att användas i salongen under konsert. Regnkläder rekommenderas istället. 

Mat och dryck
Det är inte tillåtet att ta med egen mat eller dryck i flaska för förtäring i arenan. Undantag görs för barnmat, frukt eller enklare snacks som på grund av medicinska skäl kan behövas under ditt besök. Flaskor är ej tillåtna p g a säkerhetsskäl, oavsett material och oavsett innehåll.

Ljud- och bildinspelningsutrustning
Kamera, filmkamera och eller ljudinspelningsutrustning får ej medföras in på arenan. Detta förbud omfattar inte mobiltelefoner för privat bruk.

Övrigt
Husdjur ej tillåtna (Undantag ledarhund) 
Rökning i salongen är ej tillåten

Läs mer om dessa undantag och vad som gäller inför ditt besök för den aktuella konserten på dalhalla.se.