Weeping Willows till Dalhalla!

Fredag den 2 september står Weeping Willows för första gången på Dalhallas scen. Magnus Carlson som var gästartist till Fyrverkerikonserten i Dalhalla 2015, gjorde fantastiska framträdanden som rörde publiken till tårar. En idé föddes. Magnus ville ta med sig bandet och komma tillbaka och i september blir det nu alltså av. Bandet har även förstärkning av blås – och stråksektioner.

Weeping Willows har spelat på kaféer för en kopp kaffe och varit headlines på de största skandinaviska festivalerna. De har hållit samma linje/stil, men samtidigt förändrats en hel del. De har spridit sin musik längre än vad de någonsin kunnat inbilla sig, samtidigt som de fortfarande är ganska anonyma. Variation, precis som de gillar det. Det handlar om musiken.

Medlemmar: sång – Magnus Carlson, gitarrer – Ola Nyström, bas – Anders Kappellin trummor – Anders Hernestam, gitarrer, pedal steel & keyboard – Niko Röhlcke.
Övriga musiker: trumpet: Goran Kajfes och saxofoner & flöjter Per “Ruskträsk” Johansson.
Stråkar under ledning av Andreas Forsman.

Nytt album – release 11 mars
När det känns som om hatet är nära att besegra kärleken. När världen är som allra kallast, då släpper Weeping Willows ett album som innehåller precis det vi saknar. ”Tomorrow Became Today” är den varma omfamning vi alla behöver så väl. Musikaliskt är det antagligen den mest variationsrika plattan bandet släppt sedandebuten ”Broken Promise Land” (1997). Magnus Carlson, Anders Hernestam, Ola Nyström och Niko Röhlcke har alla bidragit med låtar och ger sig ut på outforskad mark utan att någonsin förlora gruppens ursprung. Medlemmarna har ett tydligt musikaliskt arv som de förvaltar tillsammans.

”Tomorrow Became Today” är bandets tredje album på två år, om vi räknar in julalbumet ”Christmas Time Has Come”, och varje släpp har följts av otaliga spelningar. Det är med konserterna i åtanke som bandet bestämde sig för att fånga en del av den energi som bandet utstrålar på scenen. Glädjen, hoppfullheten och kärleken.
Hate destroys the soul”, som Magnus sjunger i ”My Love is Not Blind”.

Biljetter till Weeping Willows, Dalhalla 2 september släpps fredag 19/2 kl. 10.00 och finns tillgängliga på dalhalla.se samt hos lokala ombud.

Presskontakt: Dalhalla: Jill Sand, jill.sand@dalhalla.se 070-579 25 09