fbpx

Foodcourt

Kom i god tid innan konsertstart för att smaka på alla godsaker som finns på plats. Här hittar ni ett brett utbud av härligt god streetfood! Vi reserverar oss för ändringar i utbud och menyer. Entrén öppnar 2,5 timme innan konsertstart, samma tid öppnar foodcourten och barerna. Dalhalla är kontantfritt och vi tar endast kortbetalning.

pizza-food-court

Den rosa pizza containern

Här bakas pizza med den godaste surdeg! Pizzan serveras i perfekt stora slice för att du ska kunna äta fler eller välja mer. Det finns tre olika topping att välja på; N’duja (bredbar salami), Pecorino (lagrad hårdost) och Speck (rökt lufttorkad skinka). Till pizzan har sommeliern tagit fram ett Toscanavin som passar bra till just pizzan och som endast serveras i den rosa pizza containern. Välkommen till en liten del av Italien!

La Caliza

Gillar du tacos? Då ska du ta dig till foodcourten och La Caliza! Med inspiration från Mexiko serverar vi härliga tacos fyllda av smakrika godsaker. Du kan förvänta dig mat lagad av typiskt mexikanska råvaror som majs, bönor och tomat smaksatt av koriander, lime och chili. En variation av kött, fågel och vegetariskt kommer att finnas på menyn ¡Bienvenido y buen provecho!

burger-box

Burgerbox

I Burger Box finns såklart hamburgare! Här serveras en saftig högrevsburgare med entrecôtekappa i briochebröd, med pepper jack ost, picklad rödkål samt mild jalapeñoaioli. Köttet i burgaren är 100% svenskt. Burger Box är det enda stället i hela Dalhalla som serverar IPA, passande till burgaren. Ölen finns med eller utan alkohol och serveras i flaska.​

Eva-Lotts Kök

Rättviks egen mat-drottning gästar Dalhalla för sjätte året i rad med sin välkända foodtruck! Eva-Lott har inte bara skrivit flera kokböcker, vunnit Nordiskt mästerskap och varit finalist i Sveriges Mästerkock. Hon har även designat sin foodtruck själv och serverat mat på oräkneliga events, fester och konserter. Eva-Lotts matfilosofi är god, vällagad mat lagad från grunden med lokala och närproducerade råvaror till en glad mage. På menyn i år finns Klämkäcka klämmor, serverade i tunnbröd, från Dalarna och lite från havet.

Holy Smoke BBQ

På plats finns välrenommerade Holy Smoke BBQ som tagit sig ända från Bräcke i Skåne till Dalarna och Rättvik. Mört rökt kött är Holy Smokes specialitet och de serverar det med de godaste tillbehören. Med sig till Dalhalla har de ett fint urval av sandwicher med innehåll tillagat av eld och rök, eller vad sägs om Korean Pork Belly Sandwich eller Pulled Pork Sandwich? Doften från barbecuen och den lena rökiga smaken som de förfinat till perfektion är en njutning för alla sinnen!